De mooiste dirndl vindt u op de website van themakleding.nu

De mooiste dirndl vindt u op de website van themakleding.nu

Gaat u naar het oktoberfest? Dan is het onmogelijk om in je normale kleding hiernaartoe te gaan. Zo gaan alle mannen in een lederhosen en alle vrouwen in een dirndl. Dit is standaard wanneer u naar het oktoberfest gaat.

 

Hoe wordt een dirndl gedragen?

Een dirndl is een jurkje die alleen door vrouwen gedragen wordt. Hierbij zijn er een aantal dingen die typisch bij een dirndl horen zoals de 2 vlechten. Ook deze hebben ze bij themakleding.nu in de verkoop. Zo kunt u kiezen voor een pruik met 2 bruine vlechten of een pruik met 2 blonde vlechten. Daarnaast is de petticoat ook erg belangrijk. Deze wordt gedragen onder de dirndl. U kunt kiezen uit vele verschillende petticoats in vele verschillende kleuren.

 

Wat is een oktoberfest?

Een oktoberfest is oorspronkelijk uit Duitsland. Het wordt jaarlijks gehouden in de grote stad M√ľnchen. Sinds het jaar 1810 wordt dit gehouden ter ere van de bruiloft van de prins en prinses. Het staat bekend als het allergrootste bierfestival ter wereld en er komen meer dan 5 miljoen mensen op af. Het begint ieder jaar om 12:00 uur op de eerste zaterdag na 15 september en eindigt de eerste zondag van oktober.

 

Meer weten over verkleedkleding? Kijk dan ook hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *